Easy Linkbuilding
Image default
Influencers

Micro-Influencers – Alles wat je moet weten

Sinds de opkomst van sociale media is influencer marketing een steeds populairdere manier geworden voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten. En hoewel er geen twijfel over bestaat dat werken met macro-influencers voordelig kan zijn, is het niet altijd haalbaar voor kleine bedrijven of bedrijven met een krap budget. Gelukkig is er een andere optie – micro-influencers. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over micro-influencers en hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen.

Wat is een micro-influencer?

Een micro-influencer wordt gedefinieerd als een individu met een relatief kleine social media-volger die het vermogen heeft om een hoge mate van betrokkenheid te genereren. In tegenstelling tot macro-influencers die miljoenen volgers hebben, hebben micro-influencers meestal tussen de 5.000 en 100.000 volgers. En hoewel hun aantal volgers misschien klein is, is hun niveau van betrokkenheid meestal veel hoger. Volgens een onderzoek van Markerly hebben micro-influencers 60% meer engagement dan macro-influencers.

Waarom werken met micro-influencers?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven zouden moeten overwegen om met micro-influencers te werken. Eerst en vooral zijn ze betaalbaarder dan macro-influencers. En hoewel kosten altijd een belangrijke overweging zijn, is het niet de enige. Micro-influencers hebben ook een meer betrokken publiek dan macro-influencers. Zoals we al eerder zeiden, is hun engagement meestal veel hoger. Daarnaast is hun publiek ook vaak gerichter en relevanter voor uw bedrijf. Dit komt omdat micro-influencers zich doorgaans richten op smallere nichemarkten dan macro-influencers.

Een andere reden om met micro-influencers te werken is dat ze meestal sterkere relaties hebben met hun volgers. Dit komt omdat hun aantal volgers kleiner en dus beheersbaar is. Hierdoor kunnen ze echte connecties creëren met de mensen die hen volgen, wat weer leidt tot meer vertrouwen tussen de influencer en hun publiek. Wanneer mensen de aanbevelingen van een influencer vertrouwen, is de kans groter dat ze een aankoop doen op basis van die aanbevelingen.

Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen aan het werken met micro_influencers in plaats van macro_influencers. Niet alleen zijn ze betaalbaarder, maar ze hebben ook een meer betrokken publiek dat relevant is voor uw bedrijf. Als u denkt over het opnemen van influencer marketing in uw digitale marketing strategie, het werken met micro_influencers is zeker iets wat je moet overwegen.